Jagtprøven

Lidt om prøven

Såfremt du ikke selv har undersøgt, hvordan man får jagttegn i Danmark, og hvilke krav der stilles, har jeg ridset det op nedenunder:

-          Du skal kunne godkendes af politiet

 

-          Du skal have fast bopæl i Danmark

 

-          Have et NemID

 

Jagttegnsundervisning. Du skal deltage i den obligatoriske undervisning og herefter indberettes som aspirant til Naturstyrelsen.

 

Jagttegnsprøven. Efter undervisningen skal du til selve jagtprøven, der afholdes af Naturstyrelsen. Den teoretiske del er på 40 spørgsmål, og man må max have 4 fejl. Bestås prøven går man over til den praktiske prøve, hvilket er en mindre forhindringsbane med et uladt jagtgevær. Her skal du vise korrekt håndtering af sikkerheden. Derudover skal du afstandsbedømme forskellige dyr og på 5 sekunder afgøre om skudafstanden er forsvarlig eller ej. Den praktiske prøve sluttes af med skydning til lerduer, hvor der skal tilstræbes at ramme.

 

Haglskydeprøven. Efter bestået jagtprøve, får man sit jagttegn og dermed ret til at købe et jagtgevær, men kun til at træne med. Efter at have trænet med jagtgeværet skal man til en haglskydeprøve, hvor der skal rammes 6 af 18 duer. Bestås denne må man gå på hagljagt i Danmark.

 

 

Riffelprøven. Ved bestået jagtprøve kan man købe sig en riffel og træne med denne og derefter gå op til riffelprøven. Når denne bestås har man også ret til at gå på riffeljagt i Danmark.

 

For yderligere info gå til naturstyrelsens hjemmeside om jagttegn på: jagttegn.dk